SÜT VE KREMA İHRACATINDA BAKANLIĞA YETKİ

SÜT VE KREMA İHRACATINDA BAKANLIĞA YETKİ

Ticaret Bakanlığı, bazı tarım ürünlerinin ihracatında gerektiğinde dönemsel düzenleme yapılabilmesine yönelik tebliğde düzenlemeler yaptı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan bazı tarım ürünlerinin ihracatına ilişkin tebliğde değişiklik yapan tebliğle, 27 Ocak'ta yayımlanan ve et, yumurta, bazı sebze ve meyveler, hububat ürünleri, yemeklik yağlar, margarin ve yemlerin ihracatında Tarım ve Orman Bakanlığı'na dönemsel düzenleme yapabilme yetkisi tanıyan tebliğde "ihracat" ibaresi "kati ihracat" olarak değiştirildi.

Buna göre, sayılan ürünlerin kati ihracatında gerektiğinde dönemsel düzenlemeler yapmaya Tarım ve Orman Bakanlığı yetkili olacak. Aynı düzenlemeyle, söz konusu listeye süt ve krema da eklendi.

Kati ihracat nedir?

Belli bir sözleşmeye dayanılarak deneme süresine tabi olan veya bazı testler sonrasında alımın gerçekleşmesi sonucu ihraç edilen malın kesin olarak ihracatı, kati ihracat olarak tanımlanıyor. Kati ihracatta bir ticari anlaşma ve ihracatın karşılığının döviz olması gerekiyor.



KAYNAK: https://www.dunya.com/ekonomi/sut-ve-krema-ihracatinda-bakanliga-yetki-haberi-655748

Paylaş :

İLETİŞİM

Gaziantep Ticaret Odası – Gaziantep Dış Ticaret İstihbarat Merkezi
İncilipınar Mah. 16 Nolu Sok. Şehitkamil/Gaziantep
Telefon : 0 342 220 30 30 (328)
[email protected]

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası – Adıyaman Dış Ticaret İstihbarat Birimi
Altınşehir Mah. Gölbaşı Yolu No:29 Adıyaman
Telefon : 0 416 216 46 46 (130)

Sevilla Ticaret Odası – Dış Ticaret Birimi
Plaza de la Contratación, 8, 41004 Sevilla/Spain
Telefon : +34 95 511 08 98 (4090)

Gaziantep

singapore

San Fransisco

Sydney

London

Bangalore

Tokyo

Cape Town

Brasilla

Toronto

Bu web sitesi Avrupa Birliği'nin mali desteği ile oluşturulmuş ve sürdürülmüştür. İçeriği Gaziantep Ticaret Odası'nın sorumluluğundadır ve Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin görüşlerini yansıtmayabilir.